Gerçek mirasınızın farkına varın! Günümüzde intangible (soyut) varlıklar bizim gerçek (somut) varlıklarımız haline dönüşmüştür. Aile Şirketinde Kurumsallaşma Koçluğu ile bu varlıklarımızı şirket değerine dönüştürelim!
Bir kuruluşun geleceğini yönetim kurulunun çalışma yaklaşımı belirler. Bu nedenle başarılı bir aile şirketinin devamlılığı için yönetim kurulu çalışma yaklaşımını sürekli geliştirmesi, diğer deyişle kurumsallaşması gereklidir.
Kurucu neslin mirasını geleceğe taşımak için kurumsallaşma iki alt başlıkta oluyor: birincisi şirket ile aile ilişkilerini düzenlemek, buna ailenin kurumsallaşması da diyebiliriz; ikincisi kurumsal şirkete geçmektir.
Kurumsallaşma ile ailenin gerçek mirasının diğer deyişle kalan ve geliştirip takip edecek nesle teslim edilecek tüm varlık ve becerilerin değerlendirilmesidir. Kurucu ve takip edici nesillerin yaratacağı ve yaşayacağı deneyimler, fırsatlar ve sistemler ile ailenin gerçek mirası daha güçlü veya daha zayıf bir hale gelebilir. Bkz. www.tkyd.org
Kurumsallaşma çalışmalarının ilk aşaması aile bireylerinin kendileri değişime hazırlamaları ve değişimi yönetecek yetkinliğe ulaşmalarıdır. Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma Koçluğu, kurumsallaşma süreci öncesi, sırası ve sonrasında aile bireylerinin kendilerini geliştirmelerini destekleyen ve değişime liderlik etmelerini kolaylaştıran bir hizmettir.
2007 yılında yürürlüğe girmesi beklenen yeni Türk Ticaret Kanunu, AB uyum süreci ve küreselleşen sermaye hareketleri aile kurumsallaşmasını hızlandıracaktır. Siz de Tülin Kahvecioğlu PCC, ve ekibi ile çalışarak bu sürecin fırsatlarını değerlendirebilirsiniz.
Bu hizmetlerden kimler faydalanabilir?
Başarılarını sürdürmek isteyen aile şirketlerinin kurucu ve yönetici aile üyeleri; yönetim kurulları ile kurumsallaşma çalışmalarını yürüten profesyonel yöneticileri.